Fornem debut ved årets åbningsløb på Padborg Park 2018

Hjem » Fornem debut ved årets åbningsløb på Padborg Park 2018

Åbningsløbet på Padborg Park bød på fedt race uden uheld

Legend klassen stillede med 38 racere til start, så der var trængsel på banen ved åbningsløbet på Padborg Park. Vejret viste sig fra sin pæneste side, solskin og en smule blæst, så der var lagt op til en perfekt dag med masser af underholdning.

Imponerende syn med 38 kørere der stillede til start i årets åbningsløb

 

Nu også med Nordic Cup

Som noget helt nyt, køres der sideløbende med Legend Cuppen en Nordic Cup i 2 afdelinger. Første afdeling kørers i forbindelse med 4. afdeling på Sturup Raceway og anden afdeling i forbindelse med Padborg Park Nightrace.

Ved begge arrangementer køres Legend Cuppen om lørdagen og Nordic Cuppen søndag.

Kørere der kommer og går

Der er, som vanligt, en vis udskiftning af Legend Cuppens deltagere. Desværre blev 2018 året hvor sidste års nr. 2, Bjarne “Rasser” Rasmussen lagde hjelmen på hylden mens sidste års nr. 3, Kim Schmidt Petersen først støder til, i seriens 3. afdeling ved Classic Race Aarhus, der køres i weekenden  d. 25. – 27. maj.

Der er heldigvis også flere nye kørere der har meldt sig i klassen.

Først nr. 1 og så nr. 2

Træningen forløb helt planmæssigt og opsætningen fra sidste år, viste sig at være ganske god. Henrik har skåret sekunder af sine omgangstider. Det tegner lovende…

Tidtagningen gav i første omgang klassens hurtigste omgangstid – indtil kludder med klasseopdelingen gav Torben M. Sørensen (36) hurtigste omgangstid. Henrik måtte så “nøjes” med næstbedste tid. Dette rakte til en startplacering som nr. 15.

Et første heat med Safty Car

Første heat startede planmæssigt. Fra starpladsen som nr. 15, fik Henrik overhalet flere racere og lå snart på 4. pladsen – Indtil Lars Kanstrup (22) lige skulle bevise, at en Legend også kan køre på taget. Det udløste Safty Car og så var det slut med overhalinger. Efter løbet blev givet frit igen, nåede Henrik lige at overhale Flemming Jensen (41) og slutter dermed på 3. pladsen.

Et andet heat med 2 gange Safty Car

I andet heat startede Henrik fra 6. position og lagde sig straks i front af klassen. Et grimt uheld for Martin Doktor (744) udløste igen Safetycar. Mens Martin Doktor måtte en tur på hospitalet for at blive checket, blev 1/3-del af løbet kørt bag Safty Car. Løbet blev givet frit men småuheld på banen udløste Safety Car igen og Henrik kunne krydse mållinjen som vinder af 2. heat.

Et finale heat med flot Race

Finaleheatet bød på den underholdning og dramatik og spænding der gør Legend Cuppen til publikums yndlingsklasse. Heatet blev kørt helt uden Safty Car og der blev kørt tæt race fra stat til finish – og over hele banen.

Der var tæt kamp mellem Henrik Vejen (87) og Christian Hansen (39) under hele tredje heat.
Der var tæt kamp mellem Henrik Vejen (87) og Christian Hansen (39) under hele tredje heat.

 

Henrik startede fra 4. pladsen og forblev forrest i feltet under hele løbet. Det lykkedes Henrik at komme et mulehår foran Christian Hansen (39) på selve målstregen.

En rigtig god weekend for Team Vejen Racing

Med næstbedste træningstid, 1 tredjeplads og 2 heatsejrer, kan Henrik sætte 92 point ind på kontoen. Jacob Ommen (55) var også godt kørende. Han vandt 1. heat og ligger på 2. pladsen med 78 point. Flemming Jensen (41) og Anders Eriksen (24) deles om 3. pladsen med (70 point).

 

Det blev en god weekend for Team Vejen Racing ved åbningsløbet på Padborg Park
Det blev en god weekend for Team Vejen Racing ved åbningsløbet på Padborg Park

Næste løb køres på Ring Djursland i weekenden d. 5. & 6. maj.

Stillingen (Top 5) i Legend Cuppen 2018 efter 1 af 8 kørte afdelinger:

1 Henrik Vejen 92
2 Jacob Ommen 78
3 Flemming Jensen 70
  Anders Eriksen 70
5 Anders Sonne Hyrup 65
Del gerne:

PROFIL

Henrik VejenHenrik startede som 12-årig med Motocross. Som 18-årig blev det biler og Gokart. Efter en sæson med indendørs Karting, fik Henrik sin første 100cc Gokart som dog hurtigt blev opgraderet til en 125cc med 6 gear. Efter 10 år på karting banerne var tiden inde til det absolut vildeste; Formula E, også kaldet Superkart 250cc, der køres på de store racerbaner. Det blev til et par SSK, Svensk og Skandinaviske mesterskaber. De sidste 6 år har Henrik kørt på baner rundt om i Europa og nu har han fået lyst til de lidt mere hjemmelige himmelstrøg. Valget faldt på Legends Cup...

Se: Profil

LEGEND CAR

I 2015 prøver Henrik kræfter med den nyeste og hurtigst voksende motorsports klasse i Danmark: Legend Car klassen. Legend racing er nok en af de sjoveste, mest underholdende og spændende motorsportsklasser:
De specialbyggede racere, der minder om de amerikaner biler gangstere kørte under forbudstiden i 1930'erne  blot i 5/8 størrelse af de originale biler. Bilernes udformning, de skarpe regler og den spændende løbsform gør det ekstra underholdende for både kørere og publikum.

Se: Legend Car

PVP SUPERKART 250cc

Inden Henrik kastede sig over Legend Cup, kørte han Superkart. Superkart tælles i formel bil klasserne og minder mest af alt om en lille Formel 1 racer. Med en acceleration fra 0-100 på 2,6 sek. og en topfart på den anden side af 250 kmh. køres Superkart på de store baner. Henrik har kørt den danskbyggede PVP kart på baner rundt om i Europa.

Se: Superkart

Scroll til toppen
Malcare WordPress Security