Finale på Padborg Park: Henrik bliver Danmarksmester

Det blev en rigtig sommerdag i oktober på Padborg Park da finalen i OK Mobil 1 Legend Cup skulle køres. Strålende solskin og temperaturer i nærheden af 25° – et vejr der var en finaledag værdig.

Imponerende 33 legends til start
Med imponerende 33 legends til start, var der lagt op til en dramatisk weekend til finaleløbet på Padborg Park. Publikum fik da også fuld valuta for pengene. Foto: TV Syd

Henrik havde bragt sig i en fordelagtig position inden weekendens finale i Legend Cuppen. Med et forspring på 89,5 point, kunne det næsten ikke gå galt –  men alt kan ske når det gælder de små hidsige Legend racere – ikke mindst fordi kørerne skal trække de fire dårligste af sæsonens resultater fra.
I den nuværende stilling skal Henrik fratrække 25,5 point mens Flemming Jensen kan nøjes med at trække 15 point fra.

Trods tumult og safetycar holdt Henrik sig fri af de værste problemer og efter finaleløbet søndag eftermiddag, kunne han lade sig kåre som Danmarksmester. En titel han også har haft de 2 foregående år.

Kvalifikation

Lørdagens kvalifikation gik fint. Henrik tog 2. pladsen 2/10-dele efter nærmeste konkurrent, Flemming Jensen.
Det giver Henrik en startplacering som nr. 14 i søndagens første race. Flemming Jensen starter bag Henrik som nr. 16

1. heat

Første race blev en lidt rodet affære. Den værste del af tumulten skete lige foran Henrik, hvor en stor håndfuld Legends racere skøjtede til højre og venstre på banen. Henrik blev lidt fanget bag tumulten.

Der blev kørt tæt på Padborg Park.
Der blev kørt tæt på Padborg Park. Foto: TV Syd

Med saftycar på banen to gange, blev det så som så med overhalinger. Henrik gjorde hvad han kunne og fik da også kørt sig op på 2. pladsen, mens det lykkedes Flemming Jensen at løbe med sejren.

Ikke mindre end 6 Legends måtte opgive at gennemføre.

2. heat

I andet race skulle Henrik starte fra 5. position, mens Flemming Jensen skulle starte som 7’er. Mange kørere klagede over udviklingen i 1. race og arrangørerne endte med, at annullere alle resultater fra dette race. Dermed starter Henrik som 14’er igen og med Flemming som nr. 16, præcis som i første race – dog med rullende start, som man normalt gør i andet race.

Saftycar blev brugt flittigt.
Da safetycar blev brugt flittigt i weekendens øvrige klasser, skal den nok have nye dæk…

Andet race blev også en rodet affære med sammenkørsler og safetycar på banen. Det lykkedes for Henrik at køre sig op og vinde racet foran Flemming Jensen. Flemming kan ikke længer nå op til Henrik i den samlede stilling, så titlen som Danmarksmester er lige op over.

Finalen

I Finaleheatet starter Henrik igen som 5’er, mens Flemming Jensen har kørt sig en plads op, til en startplacering som nr. 6. Finaleheatet blev en mindst lige så rodet affære som de to foregående heat.

Der var trængsel i svingene.
Der var trængsel i svingene.
Foto: TV Syd

Både Henrik og Flemming var fanget midt i feltet, hvor der var utrolig mange mindre påkørsler. Der var vild konkurrence om placeringerne og mange forivride sig i kampens hede. Henrik holdt sig klogeligt tilbage.

Løbet fuldført bag saftycar. Henrik kom i mål som 2’er, lige bag Flemming Jensen, der således vinder finaleheatet.

Danmarksmester for 3. år i træk

Henrik ender som samlet vinder og kan kalde sig Danmarksmester for 3. år i træk.

Henrik bliver Danmarksmester for 3. år i træk
Pokal for DM titlen, 1 førsteplads og 2 andenpladser var hvad det kunne blive til ved Finaleløbet på Padborg Park. Foto: Dennis Pieper Eriksen

Efterspil

Arrangørerne valgte at annullere resultaterne fra første race. Officielt har kørerne dog fået point for resultatet. Dette kan dog senere ændres: Dermed kan der komme ændringer i opnået point både for løbet og for den endelige stilling. Det får dog ingen indflydelse på den endelige rækkefølge i top 5.

Kørerne skal trække de 4 dårligste placeringer fra i den endelige stilling.
Henrik trækker 25,5 point fra.
Flemming Jensen trækker 15 point fra.
Freddie Veje smider 26 point væk.

Den endelige stilling (Top 5) i Legend Cuppen 2018 ender således:

1 Henrik Vejen 646
2 Flemming Jensen 568
3 Freddie Veje 505
4 Anders S. Hyrup 483
5 Anders Eriksen 421

 

Del gerne:

STØT VORES SPONSORER - DE STØTTER OS

Super Dæk logo
Mercasol logo
GoDed logo
J.A.K WorkWear logo
flex1one
Power El logo

PROFIL

Henrik VejenHenrik startede som 12-årig med Motocross. Som 18-årig blev det biler og Gokart. Efter en sæson med indendørs Karting, fik Henrik sin første 100cc Gokart som dog hurtigt blev opgraderet til en 125cc med 6 gear. Efter 10 år på karting banerne var tiden inde til det absolut vildeste; Formula E, også kaldet Superkart 250cc, der køres på de store racerbaner. Det blev til et par SSK, Svensk og Skandinaviske mesterskaber. De sidste 6 år har Henrik kørt på baner rundt om i Europa og nu har han fået lyst til de lidt mere hjemmelige himmelstrøg. Valget faldt på Legends Cup...

Se: Profil

LEGEND CAR

I 2015 prøver Henrik kræfter med den nyeste og hurtigst voksende motorsports klasse i Danmark: Legend Car klassen. Legend racing er nok en af de sjoveste, mest underholdende og spændende motorsportsklasser:
De specialbyggede racere, der minder om de amerikaner biler gangstere kørte under forbudstiden i 1930'erne  blot i 5/8 størrelse af de originale biler. Bilernes udformning, de skarpe regler og den spændende løbsform gør det ekstra underholdende for både kørere og publikum.

Se: Legend Car

PVP SUPERKART 250cc

Inden Henrik kastede sig over Legend Cup, kørte han Superkart. Superkart tælles i formel bil klasserne og minder mest af alt om en lille Formel 1 racer. Med en acceleration fra 0-100 på 2,6 sek. og en topfart på den anden side af 250 kmh. køres Superkart på de store baner. Henrik har kørt den danskbyggede PVP kart på baner rundt om i Europa.

Se: Superkart

Scroll til toppen
Malcare WordPress Security