Superkart 250 ccm

Superkart, tidligere kendt som Formula E, tælles i formel bil klasser og køres på de store racerbaner. Superkart er den hurtigste Gokart type og nævnes ofte som det tætteste man kan komme på Formel 1. Den lave vægt, 218 kg. inklusiv fører, sammen med de mere end 100 hestekræfter giver et kraft/vægt forhold, der gør sammenligningen med Formel 1 naturlig. I lighed med Formel 1 raceren har Superkarten justerbar down force både for og bag.

Der findes ingen sikkerhedsudstyr i Superkarten, hverken sikkerheds bur eller sikkerhedssele. I stedet er der krav om læderdragt og godkendt formel bil hjelm. Superkarten skal tillige være forsynet med baglys til kørsel i regnvejr mm.

Sagt om Superkart 250 ccm

this is the most frightening thing I’ve ever had to do
David Coulthard, tidligere Formel 1 kører for McLaren/Mercedes-teamet. 

I started racing go-karts. And I love karts. It’s the most breathtaking sport in the world. More than F1, indeed, I used to like it most.
Ayrton Senna, tre-dobbelt verdensmester i Formel 1

PVP Superkart 250 ccm

Producent: PVP Karting i Slangerup, Danmark

Superkart 250cc motor fra PVP Karting, DanmarkMotor PVP 2 cylinder 250 ccm 2 takt drejeventil

Kaburator PVP 2 stk. 42 mm

Gearkasse 6 gear med speed shift

Effekt over 100 HK ved 13 500 rpm

Acceleration 0-100 2,6 SEK

Toppfart 265 km/h

Brændstof 102 oktan tank indhold 18l

Superkart 250 cc fra PVP Karting, Danmark

Karrosseri PVP

Halv åben i glasfiber, karbon eller kulfiber. Justerbar down force for og bag. Fuld bundplade. Formstøbt sæde.

Rammen Bukket rørramme. Ingen affjedring. Stiv bagaksel. kæde træk

Længde 215 cm

Bredde 125 cm

Frihøjde 15 mm

Vægt 218 kg med fører

Superkartens skivebremser fra PVP Karting, Danmark

Bremser skivebremse for og dobbelt skive bag.
Bremser fra 200 km/t.- 0 km/t på 60m
(fra 160 km/t. – 0 km/t. på 2 sek.)

Del gerne:

PROFIL

Henrik VejenHenrik startede som 12-årig med Motocross. Som 18-årig blev det biler og Gokart. Efter en sæson med indendørs Karting, fik Henrik sin første 100cc Gokart som dog hurtigt blev opgraderet til en 125cc med 6 gear. Efter 10 år på karting banerne var tiden inde til det absolut vildeste; Formula E, også kaldet Superkart 250cc, der køres på de store racerbaner. Det blev til et par SSK, Svensk og Skandinaviske mesterskaber. De sidste 6 år har Henrik kørt på baner rundt om i Europa og nu har han fået lyst til de lidt mere hjemmelige himmelstrøg. Valget faldt på Legends Cup...

Se: Profil

LEGEND CAR

I 2015 prøver Henrik kræfter med den nyeste og hurtigst voksende motorsports klasse i Danmark: Legend Car klassen. Legend racing er nok en af de sjoveste, mest underholdende og spændende motorsportsklasser:
De specialbyggede racere, der minder om de amerikaner biler gangstere kørte under forbudstiden i 1930'erne  blot i 5/8 størrelse af de originale biler. Bilernes udformning, de skarpe regler og den spændende løbsform gør det ekstra underholdende for både kørere og publikum.

Se: Legend Car

PVP SUPERKART 250cc

Inden Henrik kastede sig over Legend Cup, kørte han Superkart. Superkart tælles i formel bil klasserne og minder mest af alt om en lille Formel 1 racer. Med en acceleration fra 0-100 på 2,6 sek. og en topfart på den anden side af 250 kmh. køres Superkart på de store baner. Henrik har kørt den danskbyggede PVP kart på baner rundt om i Europa.

Se: Superkart

Scroll til toppen
Malcare WordPress Security