Henrik Vejen

Henrik Vejen

Jeg er en ung mand fra 1970 med Benzin i blodet.

Da jeg var 12 år startede jeg med at køre motor cross som jeg kørte til jeg var 17 år.

22 dage efter jeg var fyldt 18 var det biler der var sjovt og de skulle naturligvis være top tunet, ... det blev til mange bøder. Et par kammarater og jeg begyndte og køre noget indendørs Gokart men det blev hurtigt dyrt og lidt for langsomt. Vi blev enige om at købe en 100 ccm Gokart hver og skulle nu ud og give den gas men vi blev hurtig klogere for det var ikke lige det samme som indendørs karting. Mine to kammarater fik hurtig nok men jeg blev hængene for jeg ville det her og jeg vil være god til det. Efter første sæson blev det til en hurtigere model, en 125 ccm med slyngkobling, og så en med 6 gear.

Superkart 250ccm

Efter 10 år på karting banerne var det på tide at prøve kræfter med den største, hurtigste og vildeste klasse, nemlig Formula E eller også kaldet Superkart 250 ccm klassen, som kører på de store bil baner.

Da sæsonen 2009 startede havde jeg købt mig en 250 ccm kart med en Yamaha V2 motor, det var noget helt andet end det jeg var vant til, en acceleration der bare var for syg og den blev bare ved med at trække. Aldrig havde jeg prøvet noget så vildt. I slutningen af sæsonen 2010 satte jeg karten og alle reservedele til salg, som jeg fik solgt til en fra Australien. Efterfølgene fik jeg så bestilt en ny kart hos PVP Danmark, som har ca.15 HK mere end den gamle og det kan mærkes.

karten

Efter at have kørt race rundt om i Europa de seneste 6 år, glæder jeg mig til udfordringerne på de hjemmelige baner.

Legends Car

Fra 2015 har der stået Legends Cup på programmet. Efter at have kørt race rundt om i Europa de seneste 6 år, er det en fornøjelse at tage udfordringen op på de hjemmelige baner. Det blev til en samlet 3. plads i klassen i 2015, efterfulgt af et Danmarksmesterskab i 2016 og igen i 2017.

Legends-Car-Ford-Sedan-37

STØT VORES SPONSORER - DE STØTTER OS

Super Dæk logo
Mercasol logo
GoDed logo
J.A.K WorkWear logo
flex1one
Power El logo
Del gerne:

PROFIL

Henrik VejenHenrik startede som 12-årig med Motocross. Som 18-årig blev det biler og Gokart. Efter en sæson med indendørs Karting, fik Henrik sin første 100cc Gokart som dog hurtigt blev opgraderet til en 125cc med 6 gear. Efter 10 år på karting banerne var tiden inde til det absolut vildeste; Formula E, også kaldet Superkart 250cc, der køres på de store racerbaner. Det blev til et par SSK, Svensk og Skandinaviske mesterskaber. De sidste 6 år har Henrik kørt på baner rundt om i Europa og nu har han fået lyst til de lidt mere hjemmelige himmelstrøg. Valget faldt på Legends Cup...

Se: Profil

LEGEND CAR

I 2015 prøver Henrik kræfter med den nyeste og hurtigst voksende motorsports klasse i Danmark: Legend Car klassen. Legend racing er nok en af de sjoveste, mest underholdende og spændende motorsportsklasser:
De specialbyggede racere, der minder om de amerikaner biler gangstere kørte under forbudstiden i 1930'erne  blot i 5/8 størrelse af de originale biler. Bilernes udformning, de skarpe regler og den spændende løbsform gør det ekstra underholdende for både kørere og publikum.

Se: Legend Car

PVP SUPERKART 250cc

Inden Henrik kastede sig over Legend Cup, kørte han Superkart. Superkart tælles i formel bil klasserne og minder mest af alt om en lille Formel 1 racer. Med en acceleration fra 0-100 på 2,6 sek. og en topfart på den anden side af 250 kmh. køres Superkart på de store baner. Henrik har kørt den danskbyggede PVP kart på baner rundt om i Europa.

Se: Superkart

Scroll til toppen
Malcare WordPress Security