Det blev en weekend med regn, byger og haglbyger fordelt over hele weekenden. Alligevel lykkedes det at få gennemført både tidtagning og alle 3 heat i tørvejr i Legends Cuppen på Jyllandsringen. Man må sige at Legends Cup kørerne havde vejrguderne med.

Henrik Vejen taget teten foran Bjarne "Rasser"
Henrik har lagt sig i spidsen foran Bjarne "Rasser" Rasmussen

Henrik lagde stærkt ud. Han havde klassens hurtigste tid og henviste dermed Bjarne "Rasser" til 2. pladsen og Kim Schmidt Petersen til 3. pladsen.
Hurtigst i klassens tidtagning gav en start placering som nr. 17, så der skulle overhales en del i 1. heat.

Det blev også til en del overhalinger i første heat. Henrik fik kørt sig op på en flot 3. plads. Kim Schmidt Petersen tog sejren mens Anders Eriksen tog 2. pladsen.
Klassens førende kører Bjarne "Rasser" Rasmussen, måtte nøjes med en skuffende 7. plads. Han havde problemer med gearskiftet. Det viste sig at være et problem med motorophænget - det blev udbedret i løbet af lørdagen, så "Rasser" var klar til kamp i søndagens kommende to heat.

Søndagens første heat (heat 2) var med rullestart. Lamperne der normalt angiver hvornår starten går, forblev slukket. Starten kom noget tidligere end normalt, så der var en del forvirring blandt kørerne. Det udnyttede Bjarne "Rasser" på bedste vis; fra en startplacering som nr. 8, kom han foran både Kim Schmidt Petersen og Henrik Vejen.

Henrik Vejen jagter Bjarne "Rasser" Rasmussen
Henrik er havnet bag Bjarne "Rasser" Rasmussen.

Det lykkedes også for Kim at smutte forbi Henrik, men heldigvis havde Henrik stadig fart i sin Legend.
Henrik vandt heatet foran Kim Schmidt Petersen og med Bjarne "Rasser" på 3. pladsen.

Henrik vinder 2. heat
Henrik Vejen vinder 2. heat foran Kim Schmidt Petersen og Bjarne "Rasser" Rasmussen

 

Bjarne "Rasser" havde nu sat sin føring over styr. Ikke nok med at Henrik havde indhentet "Rassers" forspring, han havde også bragt sig 11 point foran og lå nu på 1. pladsen i klassen.

I tredje heat startede Henrik lige foran Kim Schmidt Petersen og Bjarne "Rasser". Henrik fik en god start og havde snart et komfortabelt forspring ned til Kim og "Rasser" der skiftsvis lå på henholdsvis 2. og 3. pladsen. På 8. omgang rammes Henrik af en ærgerlig defekt; den ene styrestang vil ikke mere og Henrik må udgå.
Resten af 3. heat blev en indædt kamp mellem Bjarne "Rasser" og Kim. "Rasser" trækker det længste strå og vinder med et mulehår - blot 43/100-dele skilte de to kørere.

Legends Cup. Henrik Vejen og Kim Schmidt Petersen på Jyllandsringen
Kim Schmidt Petersen foran Henrik Vejen. Kim rullede senere rundt i sandet.

Desværre for Henrik, blev heatet kørt i meget høj fart. Der bliver kørt 3 omgange mere end i lørdagens 1. heat og 2 omgange mere end i søndagens heat 2. Det kræver at man gennemfører 2/3 af løbet for at få point og her ender Henrik med at mangle en omgang.

Henrik må så overlade klassens førsteplads til Bjarne "Rasser". Henrik ligger nu 14 point fra "Rasser" og har 8 point ned til Kim Schmidt Petersen på 3. pladsen.
Man må sige at spændingen i klassen er bibeholdt. Med 3 løb tilbage er der kun 22 point mellem 1. pladsen og 3. pladsen.

Næste afdeling af OK Mobil 1 Legends Cup køres lørdag d. 2. september på Padborg Park. Det er et endagsløb, så der køres træning, tidtagning og 3 heat på en og samme dag. Mekanikerne bedes møde friske og udhvilede op til stævnet!

 

 

 

 

Del gerne: